Fortid
"Den gamle Danske hund´s" historie kan spores tilbage til Frederik II og Christian 4´s tid.

Efter et besøg  med Kong Jacob d. 1  Engelske Mastiff, var det kærlighed ved første blik, og racen blev straks importeret til Danmark i midten af 1500 tallet. Racen blev ved avl krydset mellem datidens store hunderacer.

I 1800 tallet var Den gamle Danske hund ved at uddø, men takket være Hof jægeren Niels Frederik Bernhard Sehested fra Broholm Gods på Sydfyn, lykkes det ham med megen ildhu at reetablere samt renavle Broholmeren. Han forærede Broholmere til de der ønskede at eje denne race med denne klausul at hunden skulle indgå i fremtidig avl. På datidens gader og stræder var Broholmeren en almindelighed.

I 1900 tallets syg- og fattigdom vendte billedet sig for Broholmeren, fra at være en naturlig bestanddel hos datidens Familie Danmark til at være et særsyn. Hovedparten af Broholmerne måtte desværre bukke under for Hundesyge, epidemier og indavlsproblemer. Således var Broholmeren så godt som udryddet, og kilder mener at den sidste ægte Broholmer forsvandt i 1956.

I 1974 etableres i samarbejde med Dansk Kennel Klub et avlsudvalg, der udelukkende havde til formål at fremavle og retablere Broholmerracen, som vi kender den i dag.

Kilde: www.broholmer.dk